Veiligheid en voorschriften zijn belangrijke aspecten bij het plaatsen van brandwerende voorzieningen binnen uw onderneming. We leveren vele toepassingen in brandwerende producten. Onze producten voldoen aan de strengste eisen op het gebied van brandveiligheid. Het assortiment brandwerende producten voor iedere situatie een sluitende oplossing. Afhankelijk van het toepassingsbereik zijn diverse producten leverbaar in 60 tot 120/240 minuten brandwerendheid. Uiteraard voldoen de brandwerende deuren aan de strengste eisen zoals gesteld in de NEN 6069 en/of EN 1634-1 norm.

Brandschermen

We leveren diverse soorten brandschermen voor een brandwerendheid van 60, 90 of 120 minuten. De brandschermen zijn opgebouwd van speciaal gecoat en versterkt glasweefsel. Door het lichte gewicht en kleine constructie zijn afmetingen mogelijk tot 50 meter breed en 15 meter hoog. Door de constructie is het mogelijk het scherm nagenoeg onzichtbaar weg te werken of te combineren met een overheaddeur. Het scherm kan worden uitgerust met temperatuur-en rookmelders die zijn aangesloten op de schermbediening of direct naar een centrale BMI. Alle brandschermen voorzien van een TNO of KOMO attest volgens de huidige NEN6069 of EN 1634-1 norm.

Brandwerende schuifdeuren

Brandwerende schuifdeuren zijn geschikt voor het afsluiten van compartimenteringswanden met een 60 of 120 minuten WBDBO eis. De schuifdeuren voldoen aan de NEN6069 norm en voldoen aan de zware eis inzake thermische isolatie betrokken op oppervlakte temperatuur. Dit houdt in dat brandbare materialen als hout en papier binnen 1 meter geen vlam vatten als gevolg van warmtestraling door een brand aan de andere zijde van de deur. De brandwerende deuren zijn leverbaar als handbediende uitvoering of automatisch sluitend middels een smeltzekering of kleefmagneet. Voor brandwerende schuifdeuren leveren wij  de volgende accessoires:

 • Radiaal demper
 • Brandmeldinstallatie
 • Rail afdekkap
 • Veerkabel haspel
 • Hydraulische buffer
 • Elektrische aandrijving
 • Electro magneet

Brandwerende overheaddeur

De brandwerende deuren zijn leverbaar in alle formaten en hebben een brandvertragende tijd van  60 minuten. De speciaal ontwikkelde deur voldoet aan de NEN-EN 1634-1 brandnorm. Zelfs bij grote formaten als 5 x 5 meter. Deze brandvertragende deur is geschikt als gebruikersdeur met 10.000 openingen. De deur kan handmatig, elektrisch of hydraulisch worden aangestuurd. Voor vele toepassingen en intensief gebruik. Middels aangepaste aandrijving en besturing zijn de deuren geschikt voor explosie vrije ruimtes die moeten voldoen aan de PGS 15 norm.

Brandwerende rolluiken

De brandwerende rolluiken hebben  een brandwerendheid van respectievelijk 60, 90 of 120 minuten. De rolluiken behoren tot de aller veiligste en voldoen dan ook aan alle strenge internationale eisen, zoals de Nederlandse NEN 6069 (TNO) en de Belgische NBN 713020 norm. De brandwerende rolluik kan zichzelf sluiten of worden aangestuurd door een centrale brandmeldinstallatie. De rolluiken kunnen worden uitgebreid met:

 • Rook en hittemelders
 • Valbeveiliging
 • Onderloop beveiliging
 • Optische signalering